"Don't worry, be happy" bij VOKA

Hallelujah zorgde bij VOKA Oost-Vlaanderen voor verbinding en een warme dynamiek die nog lang is blijven nazinderen. 

 

de uitdaging

VOKA Oost-Vlaanderen vertelde ons dat alle medewerkers heel veel binnen en buiten zwermen. Er wordt heel veel flexibel gewerkt. De medewerkers zijn dikwijls de baan op. Daarbij zitten ze ook nog eens verspreid over drie regionale kantoren. Deze variatie en flexibiliteit heeft uiteraard voordelen, maar zeker ook uitdagingen.

VOKA was daarom op zoek naar een manier om meer verbinding tussen de mensen te leggen. Hoe kunnen we zorgen voor meer samenhorigheid? Hoe kunnen we iedereen eens samen brengen en er tegelijk toch een productieve dag van maken?

de actie

Team Hallelujah kwam bij VOKA op kantoor met het originele “don’t worry, be happy”- concept: Een plezante manier om alle collega’s eens samen te brengen en tegelijkertijd de organisatie operationeel te houden. Muziek, sport en lekker eten: drie mooie happiness-ingrediënten op één dag.

De medewerkers werden ’s morgens bij aankomst verrast door een strijkkwartet. Over de middag was er een sportmoment. ’s Middags even de benen losgooien zorgde ervoor dat iedereen daarna weer met vernieuwde energie aan de slag kon. ’s Avonds konden de collega’s nog een kookworkshop volgen: Gezellig samen koken en eten ter versterking van de collegiale banden. 

 

Het resultaat

Het was absoluut een geslaagde dag waar de collega’s bij VOKA nog altijd van spreken. De mensen werden op een casual, niet vingerwijzende manier, samengebracht. De dag was heel veelzijdig ingevuld, waardoor er voor iedereen wat wils was. Geen verplichtingen.

De mensen waren bijvoorbeeld blij dat ze niet verplicht werden om op zaterdag te komen naar een ‘teambuilding’. De tijdsinvestering was minimaal. De collega’s kwamen die dag eens op een andere manier met elkaar in contact. Ze konden gezellig samen zijn en tegelijk iets nieuws beleven. Het viel op hoe iedereen veel langer bleef hangen dan anders. Het zorgde voor een warme dynamiek die nog lang is blijven nazinderen. 

 

Meer over playground

 

Playground

gerelateerde artikels

doodle-whitepaper-icon

Employer Branding bij INTRUM

Intrum maakt furore door de medewerkers tijdens een dag vol verrassingen in the spotlight te zetten als echte helden. 

Read More

Een citytrip tijdens de pauze bij Mobile Vikings

De medewerkers van Mobile Vikings konden samen op citytrip naar Barcelona, gewoon tijdens de pauze op het werk zelf.  

Read More

Op een creatieve manier Happy@Work bij Tekni Plex

Verrassende kleine attenties zorgen voor meer happiness en een stevige boost bij de medewerkers van Tekni Plex. 

Read More