Elia rolt goeddoelactie uit in recordtempo

Elia-werknemers delen overvloed met zij die minder hebben. #strongertogether

DE UITDAGING

Door onverwachte omstandigheden eind 2021 moest Elia, beheerder van het Belgische hoogspanningsnet, last minute zijn geplande eindejaarsactie wijzigen. Kon het team op slechts enkele weken tijd nog een waardig en zinvol alternatief vinden? Zeker weten! Hallelujah was de reddende engel.  

 

DE ACTIE

Elia-medewerkers kregen niet alleen cadeautjes , maar konden ze ook uitdelen. Eerst stuurden we alle medewerkers een gepersonaliseerde box op, met allerlei heerlijks: 

  • Warme eindejaarswensen
  • Twee flesjes met een non-alcoholisch aperitief
  • Een zakje knisperende veggie pop chips

Maar in de box zat ook een retourlabel. Daarmee konden medewerkers hun box kosteloos terugsturen, nadat die gevuld werd met gedoneerde, niet-bederfbare voedingswaren en hygiëneproducten. Die werden vervolgens verdeeld onder kansarme families in heel België.

HET RESULTAAT

Op slechts anderhalve week tijd bezorgden we 1510 medewerkers een gepersonaliseerde box bij hen thuis. Van een record gesproken! We werkten twee taalversies uit, voor de Nederlandstalige en Franstalige collega’s. Tijdens een ‘Last Minute Christmasparty’ onthulde Elia dat het totale aantal teruggestuurde dozen de verwachtingen oversteeg. Goed doen, doet blijkbaar goed!

“De COVID-situatie heeft de flexibiliteit van ons allemaal al meerdere keren op de proef gesteld. In het najaar 2021 was dat niet anders. Door een verhoogd aantal besmettingen, kon onze geplande eindejaarsactie niet doorgaan. Dankzij de supersnelle en proactieve aanpak van Hallelujah zijn we er toch nog in geslaagd om 2021 met een warm gevoel af te sluiten. Dikke merci daarvoor!”
- Fien Vanden Hoof Well-being Officer Elia

 

Wil jij je medewerkers een Shot of Happiness geven? Aarzel niet en...

Connect with us

Case, Blog

gerelateerde artikels

doodle-whitepaper-icon

West Fraser brengt het welbevinden van arbeiders in kaart.

DE UITDAGING Als werkgever wil je weten wat er speelt op de werkvloer. Hoe kan je anders anticiperen op mogelijke problemen of opportuniteiten? In samenwerking metfalse

Read More

Werkgeluk in de praktijk: wat is de ware sleutel tot happy employees?

Als je ’s avonds van je werk naar huis gaat met het gevoel dat je die dag echt een heel goede dag op het werk hebt gehad, waaraan ligt dat dan? Misschien heb jefalse

Read More

Werkgeluk en HR-trends in 2022: dit moet je weten!

Een nieuw jaar staat voor nieuwe mogelijkheden, ook voor het werkgeluk van jouw medewerkers. 2021 was een woelig jaar, waarin telewerk en beperkt sociaal contactfalse

Read More