Glazen bollen, administratieve soep en boekhoudkundige lenteschoonmaak

Meet Sofie, onze Office Manager Deluxe. Boekhoudkundig brein, administratief wonder, en al wat rondslingert, grijpt ze vast en zwiert ze op elegante wijze in een systeem. Sofie brengt rust en orde met haar policies, structuren en verduidelijkingen. Eeuwig dankbaar, zijn we haar. En heel blij dat we haar mochten interviewen!


SOFIE, WAT DOET EEN OFFICE MANAGER EIGENLIJK?

 

Bij Hallelujah ben ik all-round administratief ondersteuner. Dat betekent niet alleen dat ik diep in facturen en offertes duik, maar ook onze personeelsgerelateerde zaken houd ik op orde: lonen, praktische onboarding, vakantie, wagenpark, verzekeringen, … Ik ben achter de schermen ook betrokken bij de Happiness Labs.Ik bereid alles voor zodat de Labs (het zijn camionettes, nvdr.) fully equipped kunnen uitrijden.

Voor al wat praktisch is, kan je ook bij mij terecht: van balpen tot koffieboon, van suikerklontje tot tankkaart: I’m your woman. En zoals iedereen bij Hallelujah, spring ik met plezier bij waar nodig.

 

HOE ZIET JOUW DROOMWERKDAG ERUIT?

 

Op mijn droomwerkdag weerklinken de pingskes van Microsoft To Do op het ritme van de radio. Getting things done geeft mij vreugde en voldoening.

Hoewel ik van plannen hou, ben ik toch heel flexibel: elke dag brengt wel wat anders, en ik hou van die variatie. Er zijn wel vaste dagen waarop ik bepaalde taken inplan: dinsdag is bijvoorbeeld boekhouddag. Maar wannéér op dinsdag? Dat kan ’s morgens, ’s avonds of tussen de soep en de patatten zijn, maakt niets uit.

Bij Hallelujah krijg ik de vrijheid om mijn dag in te vullen. Ik zorg er zelf voor dat alles op wieltjes loopt en dat er veel afwisseling is. Een volledige dag dezelfde taak uitvoeren, daar zou ik een beetje sip van worden.

Mijn ideale werkdag is ook gevuld met mopjes, onnozelheden en schaterlachen. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

wat vind je het leukste aan je job?

Mijn job blijft boeiend door de afwisseling. Toch is het niet chaotisch: ik heb grip op de vele veranderingen, en veel van de afwisseling mag ik gewoon zelf bepalen. Ik ben goed in werken met de nieuwste tools en allerlei software, en daar kan ik me hier ook enorm in uitleven.

welke doelen probeer je te behalen op het werk?

Ik probeer er voor iedereen te zijn, inclusief voor mezelf. Ik ben enorm behulpzaam, en weet tegelijkertijd dat jezelf éérst helpen ook belangrijk kan zijn. Die wijsheid kwam met de jaren.

Een ander concreet doel dat ik nastreef, is ervoor zorgen dat alles spik en span is in de boekhouding en allerlei andere documenten. Als er iets een administratieve soep dreigt te worden, dan vlieg ik er naartoe en tover orde en netheid.

Verder probeer ik in alles wat ik hier doe efficiënt te zijn en geen tijd te verspillen. Ik ben geen fan van work-arounds. Mijn motto: doe het gewoon - en doe het direct goed!

KAN JE EEN VOORBEELD GEVEN VAN IETS WAAR JE ONLANGS ORDE IN DE CHAOS HEBT GESCHEPT?

Ik ben me nu aan het verdiepen in hoe je als bedrijf van een klassiek naar een elektrisch wagenpark overschakelt. Ik duik diep in de materie, de regels, de etiquette (als je klaar bent met laden, maak de paal dan vrij voor iemand anders – deuh). Bij Hallelujah hebben we een moderne blik op bedrijfswagens – en zo lang bestaat het systeem met elektrische wagens eigenlijk nog niet. Op HR-gebied is er in deze context dus super veel om uit te pluizen. Ik vind het fijn om al die info in duidelijke policies en richtlijnen te gieten.

 

Hoewel ik een echte planner ben, omarm ik het onplanbare ook heel graag. Ik geloof dat elke crisis eigenlijk een opportuniteit in disguise is.

Hoe kom jij na een drukke dag tot rust? 

Hoewel ik maar 10 minuutjes in de auto zit onderweg naar huis, zet ik steevast de radio op. Muziek maakt mij gelukkig!

Daarna duik ik in de koelkast en achter ’t fornuis, natuurlijk weer met een muziekje op. Als het aan mij lag, roerde ik in de potten op de beat van een StuBru-hit, maar om man- en dochterlief ook content te houden schalt er vaak MNM Hits door de boxen. Ik kan er mee leven. 😉 Als de keuken na al het gekook er ook weer netjes opgeruimd bij ligt, dan ben ik helemaal zen.

Om op de golf der relaxatie te blijven surfen, plof ik graag in de zetel met een glaasje wijn en een Netflix-serie. Dat mag een spannende misdaadserie zijn, zoals On Top of The Lake. Maar ik kan er ook enorm van genieten om – voor de zoveelste keer - een Friends aflevering op te zetten. Misschien omdat het zich in New York afspeelt. Ik heb altijd al iets met New York gehad, en in 2024 ga ik er samen met Bert en Hanne (man en dochter, nvdr.) eeeeindelijk opnieuw naartoe. Het staat al sinds 2019 ingepland op ons reislijstje.

Op welke werkverwezenlijking ben jij fier?

Sinds ik hier in mei begon te werken, heb ik al bergen verzet qua boekhouding, administratie en automatisering. Het was echt een soort van grote administratieve lente-schoonmaak. Als ik zie hoe sommige dingen nu vlotjes flowen, dan ben ik trots.

Zijn er verschillen tussen Sofie op ’t werk en Sofie thuis?

Enorm! Thuis doe ik géén administratieve dingen. Niks, nada, njet. Bert waakt over alles wat met facturen, nutsvoorzieningen en verzekeringen te maken heeft.

Voor thuis heb ik ook allerlei systemen uitgedacht. Niet alleen ons reislijstje ligt al voor een paar jaar in grote lijnen vast, maar onze dochter Hanne heeft bijvoorbeeld al sinds ze geboren is een eigen Gmailaccount met een agenda, en zo. Je zou ervan verschieten hoe druk de sociale kalender van een tienjarige kan zijn!

Hoewel ik een echte planner ben, omarm ik het onplanbare ook heel graag. Ik geloof dat elke crisis eigenlijk een opportuniteit in disguise is. Misschien is dat ene probleem net dé schop onder je kont die je nodig had om een positieve verandering te maken. Zo sta ik in het leven: we zien wel, alles kan en mag gebeuren. Niemand heeft een glazen bol.

Hoewel je geen glazen bol hebt… zijn er zaken die je in de toekomst nog wil bereiken?

Wat ik doe bij Hallelujah, vind ik zodanig plezant dat ik het ook in bijberoep ben beginnen doen. Enkele maanden geleden stampte ik mijn eigen bedrijf, IDIFY (I Do It For You), uit de grond. Ik vind het superspannend om te zien wat daaruit kan groeien, maar ook hier hanteer ik mijn glazen-bol-principe: IDIFY krijgt alle ruimte om te groeien, en wordt het niks, dan is dat ook prima. Ik kijk er in elk geval naar uit om nog meer ondernemers gelukkig te maken met waar ik goed in ben.


 

 

Blog

gerelateerde artikels

doodle-whitepaper-icon

Eye-opening Happiness Kick-off bij Chiesi

De kick-off van een Happiness traject: inzicht, beleving en fun!

Read More

“Een belevingsgerichte aanpak is cruciaal!”

Hallelujah sprak met Danny Vermeulen, Global HR Manager bij Ghistelinck Autobedrijven. Samen met de medewerkers gaven we de verbondenheid en de veerkracht op defalse

Read More

‘Werken in mijn coconnetje, een brainstorm en de kookouder die comfort food brengt. The dream!'

Waar Rozemarijn is, wordt er gelachen. En als ze niet met mopjes strooit, dan schudt ze ideeën uit haar mouw alsof het niets is. Met haar out-of-the-box-denkwijzefalse

Read More