Social Capital: een game-changer voor je organisatie

Kent jouw organisatie de waarde van haar sociaal kapitaal?  Zonde als dat niet zo is! We vertellen je graag waarom.

Om het succes van je organisatie in kaart te brengen, verzamel jij - terecht - héél wat data: verkoopscijfers, winstmarges, absenteïsme- en verloopscijfers, etc. En je sociaal kapitaal, neemt jouw organisatie dat ook mee in haar dataset? Als dat niet zo is, lees dan vooral verder.

 
SOCIAAL KAPITAAL?

 

“Social capital” draait om de waarde van de connecties, het vertrouwen en de gedeelde kennis binnen een organisatie. Het is de informele 'lijm' die afdelingen en medewerkers met elkaar verbindt.

WAAROM IS SOCIAL CAPITAL BELANGRIJK?

In een werkwereld waar bijna de helft van de medewerkers zich niet verbonden voelt met hun job en/of hun collega's*, is social capital echt een game-changer. Het bevordert samenwerking, stimuleert innovatie en creëert een positieve bedrijfscultuur.

De positieve gevolgen zijn legio:

  • Betere naleving van de veiligheidsregels in productie- en bouwbedrijven
  • Minder arbeidsongevallen in productie- en bouwbedrijven
  • Betere communicatie tussen afdelingen / filialen / vestigingen
  • Tot 9% meer klanttevredenheid
  • Tot 8% minder absenteïsme
  • Tot 6% minder verloop

sTERK SOCIAAL NETWERK FOR THE WIN!

Slimme, future proof bedrijven bombarderen sociaal kapitaal tot hun geheime wapen en investeren in de onderlinge relaties van hun medewerkers. In een tijd waarin de menselijke verbinding soms verloren lijkt te gaan, is social capital de onzichtbare kracht die succesvolle organisaties onderscheidt van de rest.

Bij Hallelujah hebben we dat goed begrepen en maken we die onzichtbare kracht voelbaar. We zetten ons dan ook elke dag in voor onze klanten, zodat zij het potentieel van hun social capital ten volle kunnen benutten. We doen dat met impactvolle ambassadeurswerkingen, unieke trainingen en netwerkversterkende acties. 🚀

48% van de medewerkers voelt zich niet verbonden met hun werkplek en hun collega's. Geen goed nieuws, als je de waarde van verbondenheid kent.

>>> Wil je hier graag meer over weten? Drop een berichtje bij ulrich@hallelujah.be of hou onze LinkedIn in de gaten en schrijf je in voor één van onze Breakthrough Breakfasts.

 

Blog

gerelateerde artikels

doodle-whitepaper-icon

De sleutel tot veiliger werk zit in je bedrijfscultuur

Het aantal arbeidsongevallen is in de laatste 10 jaar nog nooit zo laag geweest. Je bent misschien geneigd om “hoera” te roepen, maar wie in de bouw- en/offalse

Read More

Werkgeluk en HR-trends in 2022: dit moet je weten!

Een nieuw jaar staat voor nieuwe mogelijkheden, ook voor het werkgeluk van jouw medewerkers. 2021 was een woelig jaar, waarin telewerk en beperkt sociaal contactfalse

Read More

Waarom een goed team net als mayonaise is

Happiness op het werk als een doodserieuze zaak behandelen is één van de core values van Hallelujah – maar waarom eigenlijk? Zijn er, behalve dat gelukkig zijnfalse

Read More