Sika Belgium: building trust strengthens connections

Geïnspireerd door hun baseline “Building trust” trok Hallelujah naar chemiebedrijf Sika Belgium, om samen te bouwen aan sterke verbindingen op de werkvloer.

 

Voor Sika is het opbouwen van vertrouwen onder de medewerkers en naar hun klanten toe een topprioriteit. Bij Hallelujah vinden we dat ook ontzettend belangrijk. Een vertrouwensband is een belangrijke voorwaarde om de psychologische veiligheid en de verbondenheid volop te laten floreren op de werkvloer.

 

DE UITDAGING

 

Hoe leuk is het dat ons Happiness Lab uitgerekend naar een chemiebedrijf mocht gaan? Zo dicht in de buurt van andere laboratoria voelde ze zich in haar nopjes. 😊 Grapje, ons Happiness Lab is natuurlijk geen echt laboratorium, maar wel een belevingsgerichte bevragingsmachine die ontworpen is om spontane en nauwkeurige antwoorden van medewerkers te verzamelen. De ideale tool voor de mensen van Sika Belgium, die op zoek waren naar een betrouwbare en innovatieve manier om hun medewerkersbevraging te organiseren.


6

 

DE ACTIE

 

Op een zonnige dag nestelde ons Happiness Lab zich op de parking van Sika Nazareth en Sika Drongen. De medewerkers kregen de kans om hun mening te geven in het belevingsgerichte lab. Geen lange vragenlijst met pen en papier, maar wel een gamified vragenspel dat ontworpen is om de uitdagingen en sterke punten van een organisatie aan het licht te brengen. Extra troef? We doen dit altijd in de taal waar de medewerkers het meest vertrouwd mee zijn: voor Sika waren dat Nederlands en Frans.

HET RESULTAAT

De resultaten van de bevraging werden in een uitgebreid rapport gegoten waar we ons samen met de klant in verdiepen. Samen met hen analyseren we hoe het nu werkelijk zit met het werkgeluk, het engagement en de betrokkenheid van de medewerkers. De verbeterpunten gieten we in een actieplan en de sterke punten zetten we op een positieve manier in de verf.

We kunnen alvast verklappen dat er op de vertrouwensparameter, die Sika zo hoog in het vaandel draagt, goed gescoord werd. 😉

Het Happiness lab werd enthousiast onthaald door onze medewerkers: ze vonden het leuk en aangenaam. Het hoge aantal deelnemers was hiervan het bewijs.

 

 

Zelf ook zin in meer verbondenheid op je werkplek? Neem contact op met Ulrich.

Case, Blog

gerelateerde artikels

doodle-whitepaper-icon

Een schot in de roos bij EEG.

Om de uitdagingen binnen hun organisatie beter te begrijpen en aan te pakken, combineerden we onderzoek en verbinding op een speelse manier bij EEG. Een schot in defalse

Read More

“Een belevingsgerichte aanpak is cruciaal!”

Hallelujah sprak met Danny Vermeulen, Global HR Manager bij Ghistelinck Autobedrijven. Samen met de medewerkers gaven we de verbondenheid en de veerkracht op defalse

Read More

De sleutel tot veiliger werk zit in je bedrijfscultuur

Het aantal arbeidsongevallen is in de laatste 10 jaar nog nooit zo laag geweest. Je bent misschien geneigd om “hoera” te roepen, maar wie in de bouw- en/offalse

Read More