Mag het wat meer zijn? Voor Shell C&T Gent wel!

Less is more... maar soms ook niet! Voor Shell C&T Gent zette Hallelujah een traject op poten waarin het allemaal gerust wat méér mocht zijn. 


 DE UITDAGING

 

Shell C&T Gent zocht een partner om mee te streven naar het gevoel van méér en beter: meer positiviteit, meer goesting, meer verbondenheid, meer ontplooiingskansen... Het ultieme doel? Meer werkgeluk bij de medewerkers! 

Hallelujah nam hen op sleeptouw om samen de ‘highway to Happiness’ te bewandelen. 

 

DE ACTIE


De
 focus lag op de operatoren die werken in een volcontinu ploegensysteem. Die groep heeft het grootste aandeel in de organisatie en door hun afwisselend uurschema is goede communicatie niet altijd evident.
 

Hallelujah organiseerde een teamdag voor de vijf ploegen: 

  • We startten met koffie en een verbindende teamactiviteit in samenwerking met Ecco La Luna 

Die activiteit zette de juiste vibe, waarin samenwerking, plezier en vertrouwen centraal staatDe deelnemers werden uitgedaagd in hun creativiteit en teamspirit en Hallelujah kreeg ondertussen de kans om de dynamiek binnen de ploeg te analyseren. De perfecte start voor een volgende stap. 

  • Daarna was het tijd voor een interactieve Happiness Kick-off. 

Tijdens deze Kick-off toetsten we de algemene tevredenheid van de medewerkers op een ludieke en inspirerende manier. Zo kregen we inzichten in hoe hun ideale werkomgeving eruitziet, waar ze op vastlopen, hoe hun werkbeleving verbeterd kan worden... Tijdens de Kick-off is er geen plaats voor verveling of zware, moeilijke vragen: op een luchtige en plezante manier creëerden we ruimte voor openheid en eerlijkheid. 

  • In de namiddag stond er een teambuilding op het programma, georganiseerd door de ploegverantwoordelijken. 

Bowling of VR-game? Elk team kreeg een budget om samen uit eten te gaan met een aansluitende activiteit naar keuze. Via groepsbeleving op maat van elk team kreeg het samenhorigheidsgevoel een boost.   

Dteamdag gaf iedereen de mogelijkheid om even stil te staan bij en te praten over hun visie op werkgeluk. Een toffe en verrijkende ervaring voor de ploegen. 

HET RESULTAAT

De bevraging van de operatoren bevestigde enerzijds de gekende frustraties van de medewerkers, anderzijds kwamen er nieuwe en soms ook verrassende inzichten naar boven. 

Omdat de focus ligt op het versterken van de samenhorigheid en eenheid binnen de organisatie, zullen ook de bedenkingen en de behoeftes van het management en de ondersteunende diensten bevraagd worden. Zo ontwikkelen we stap voor stap een overkoepelend plan van aanpak, waarin alle medewerkers zich kunnen vinden. 

Eén ding is zeker: Shell C&T Gent is on their way to Serious Happiness! 

 

Zelf ook zin in extra Happiness en Wisdom? Neem contact op met Ulrich.

Case, Blog

gerelateerde artikels

doodle-whitepaper-icon

Op een creatieve manier Happy@Work bij Tekni Plex

Verrassende kleine attenties zorgen voor meer happiness en een stevige boost bij de medewerkers van Tekni Plex.

Read More

Fusie tussen teams 'Meyvaert' & 'Eribel'

Medewerkers van Meyvaert en Eribel leren elkaar beter kennen los van labels en eilandjes, en gaan op die manier actief voor meer verbondenheid.

Read More

Waarom een goed team net als mayonaise is

Happiness op het werk als een doodserieuze zaak behandelen is één van de core values van Hallelujah – maar waarom eigenlijk? Zijn er, behalve dat gelukkig zijnfalse

Read More