‘Bij Hallelujah kan ik mezelf zijn, zonder stress.’

Ken je Lucas al? Lucas is ons grafisch wonder en voorziet al onze publicaties van een extra vleugje Happiness. Een mooie visual voor Instagram? Een ingewikkelde whitepaper? Een next level cadeauverpakking? Hij ontwerpt het met twee vingers in de neus én zorgt dat het smetteloos van de persen rolt.

Zijn dagelijks leven vertoont veel gelijkenissen met zijn dagen bij Hallelujah, waar hij zijn creativiteit de vrije loop kan laten en ontspanning vindt bij de honden.

Tijd om Lucas beter te leren kennen!

Welk parcours had je al afgelegd voor je bij Hallelujah terechtkwam?

Ik ben begonnen in de multimediasector als een soort stage. Die ervaring heeft mijn verdere loopbaan mee gevormd, in de zin dat ik altijd online en offline werk ben blijven combineren.

Mijn eerste echte job was bij een krant, waar ik werkte als DTP’er (waarbij je drukwerk druk- en printklaar maakt). Daar miste ik creatieve uitdagingen, niets voor mij dus. Daarna had ik een hele fijne job in een bedrijf met een gelijkaardige sfeer als bij Hallelujah en leuke collega’s.

Toen de eigenaar met pensioen ging en er daar geen zekerheid meer was, ben ik een paar jaar zoekende geweest naar nieuwe uitdagingen in kleine en grote bedrijven. Ik heb dus in verschillende sectoren gewerkt en heel uiteenlopend grafisch werk gedaan.

Wat ik nu doe bij Hallelujah is enorm divers en heeft zowat alles wat ik zoek in een job.

Wat is jouw rol bij Hallelujah?

Ik ben Leader of Art, zoals ze dat hier zo mooi zeggen. Van opleiding ben ik art director en crossmedia designer. Bij Hallelujah geef ik vorm aan alle grafische communicatie, zowel print als digitaal. Van naamkaartjes tot het maken van een filmpje of een website.

 

Hoe zie jij jezelf gereflecteerd in je werk?

Daar heb ik nog nooit bij stilgestaan! Ik denk in eerste instantie aan het organische dat ik altijd in mijn grafisch werk probeer te verwerken. Ik heb veel interesse in nieuwe digitale ontwikkelingen binnen de grafische sector, maar artistiek ben ik vrij oldskool ingesteld: ik hou het meest van traditionele technieken. Tekenen met potlood en papier geeft nog steeds een ander gevoel dan illustreren met een computerprogramma. Een potloodlijn die voortvloeit uit je eigen hand, is naar mijn gevoel veel persoonlijker en unieker. In die zin stimuleert Hallelujah het creatieve in mij. Ze moedigen me aan om mijn tekenspullen meer vast te pakken.

Wat zegt dat over jouw persoonlijkheid? 

Ik neem graag mijn tijd, we zijn geen machines. Is je lijn niet goed? Dan teken je een nieuwe lijn. Dat doe je opnieuw en opnieuw, tot het helemaal goed zit. Het is zeker niet altijd sneller, maar wel veel persoonlijker. 

IMG_3391

Jouw droomdag op de werkvloer, hoe ziet die eruit?

Geef mij maar een combinatie van schetsen en Photoshop! Met potlood illustreren, dat importeren in Photoshop en dan laagjesgewijs werken met structuren en kleurschakeringen. Daar kan ik me enorm in uitleven.

Wat zorgde voor jouw Hallelujah Erlebnis?

De positiviteit en de toffe sfeer die hier hangt. Iedereen is heel open en eerlijk tegen elkaar. Hier werken geeft me een zen-gevoel, geen stress. Natuurlijk is het druk en zijn er deadlines, maar de manier waarop iedereen daarmee omgaat is hier totaal anders dan wat ik vroeger heb meegemaakt. Bij Hallelujah kan ik mezelf zijn, zonder stress.

 

Wat geeft jou Happiness?

Mijn hond! Knuffelen met de hond geeft me een goed gevoel. Hier op het werk ben ik ook fan van de twee hondjes. Dieren zijn ook heel eerlijk in hun gevoelens. Ze vinden je leuk of niet. Daarnaast hou ik me natuurlijk graag creatief bezig. Ik hoop dat ik dat nog heel lang kan doen. 

 

Ben jij thuis dezelfde Lucas als op het werk?

Thuis ben ik sowieso anders omdat ik daar andere prioriteiten heb. Ik heb een gezin met twee kinderen. Als ouder heb je de verantwoordelijkheid om je kinderen een goede opvoeding te geven, hen wegwijs te maken in het leven en aan te moedigen om zelfstandig de juiste keuzes te maken. Zo stimuleer je hen om een eigen leven uit te bouwen en tegen de stroom in te durven zwemmen. Hen af en toe met hun gezicht tegen de spreekwoordelijke muur laten lopen maakt daar ook deel van uit, want dat zorgt voor extra veerkracht. Ik ben een vrij strenge vader, maar kan evengoed zot uit de hoek komen. Een vader met een gezonde hoek af dus. Alles kan en alles is bespreekbaar binnen ons gezin.

 

Wil jij je medewerkers een Shot of Happiness geven? Aarzel niet en...

Connect with us

Blog

gerelateerde artikels

doodle-whitepaper-icon

Mars Belgium zet structureel in op Health & Wellbeing

Sportinitiatieven en enkele tevredenheidsenquêtes: allemaal goed en wel, maar hoe pak je de Happiness van je werknemers op een structurele manier aan?

Read More

Work-Life balance concept voor Transuniverse Forwarding

Werknemerstevredenheid verhogen lukt het best als je daarvoor on-site acties organiseert. Transuniverse Forwarding voegde de daad bij het woord en klopte bijfalse

Read More

"Verbinding en Serious Happiness is in onze huidige maatschappij zo nodig"

Meet Inge Wiame, onze Chef Welzijn. Als Inge niet tussen de paarden, op het tennisveld of op haar yogamat te vinden is, is ze bezig met zingeving en duurzaamheid.false

Read More