Mars Belgium zet structureel in op Health & Wellbeing

Sportinitiatieven en enkele tevredenheidsenquêtes: allemaal goed en wel, maar hoe pak je de happiness van je werknemers op een structurele manier aan?

DE UITDAGING

Health & Wellbeing is één van de focuspunten van het P&O (HR) team bij Mars. Want gezonde en gelukkige Associates (dat is Mars-taal voor medewerkers) zijn ook werklustige en productieve Associates. Het team probeert dit op verschillende manieren te bewerkstelligen: denk maar aan extra faciliteiten, sportinitiatieven en tevredenheidsenquêtes.

Toch was er nood aan iets luchtigs, iets dat niet zomaar een losse flodder zou zijn maar op een structurele manier de nodige sprankel geluk en vooral een stralende glimlach met zich meebrengt. Een samenwerking met Hallelujah werd op poten gezet.

DE ACTIE

Mars tekende met plezier in op wat Happiness op langere termijn, en koos ervoor om met de ‘Out Of The Box’ te beginnen. De eerste actie stond in het teken van ‘recognition’ en ‘feedback is a gift’, twee basisbegrippen die het dagelijkse leven bij Mars kleuren. Tijdens deze actie werden alle collega's aangespoord om hun complimenten aan te geven met stickers. 

Daarnaast werd het initiatief opgestart om meeting tips te delen met alle teams. Bij Mars wordt immers veel vergaderd, waardoor het aanreiken van een aantal ideetjes voor mogelijke meetingmoeheid tegen te gaan uiterst enthousiast onthaald werd. 

Schermafbeelding 2019-09-15 om 17.35.39

Geïnspireerd door de acties van Hallelujah, lanceerden ze intussen ook hun eigen idee: de X Years Challenge. Sommige afdelingen binnen Mars hebben niet zoveel contact met elkaar, dus vroegen de Happiness Heroes van het team aan iedereen om foto’s uit hun peutertijd in te sturen. Daar hebben ze een wedstrijdje aangekoppeld, waarbij de correcte peuterfoto met een foto van de medewerker in huidige staat moet verbonden worden.  

HET RESULTAAT

Mars Belgium heeft intussen een dedicated team van Happiness Heroes, waarbij een tiental vrijwilligers hun schouders zetten onder het project.  Ze hebben ook een heuse Happiness Corner geïnstalleerd, waar in de toekomst heel wat inspirerende quotes, leuke memes en concrete tips de revue zullen passeren. 

Het begint intussen bij heel Mars Belgium te dagen dat ze het een en ander mogen verwachten, en die gezonde spanning hangt al in de lucht. De acties brengen de nodige zuurstof in de werkdag/week, en verlagen ook duidelijk de drempels tussen verschillende departementen. Dimitri Vleminckx, de Communication & Consumer Care Coördinator van Mars Belgium, laat het luid en duidelijk weten:

We kijken al met ongeduld uit naar een nieuwe box vol frisse ideeën!

Meer over onze little shots of happiness

 

Case

gerelateerde artikels

doodle-whitepaper-icon

Werkgeluk in de praktijk: wat is de ware sleutel tot happy employees?

Als je ’s avonds van je werk naar huis gaat met het gevoel dat je die dag echt een heel goede dag op het werk hebt gehad, waaraan ligt dat dan? Misschien heb jefalse

Read More

Work-Life balance concept voor Transuniverse Forwarding

Werknemerstevredenheid verhogen lukt het best als je daarvoor on-site acties organiseert. Transuniverse Forwarding voegde de daad bij het woord en klopte bijfalse

Read More

Delaware Happiness Journey

Een ergonomie traject uitwerken wanneer je mensen op locatie bij klanten werken is niet eenvoudig... In deze case bieden we alvast een oplossing.

Read More