Wanneer het eindelijk lente is... en jij moet werken

Oh my god, het is gebeurd! De lente is daar! Picknicken! Terrasjes doen! Bloemetjes plukken! Oh, nee, wacht, dat kan niet, want je moet werken.


Niet getreurd, je hoeft niet de hele dag smachtend uit het raam te staren. Ook als je aan het werk bent, kan je van de seizoenen genieten.

We helpen we op weg met onze 5 favoriete manieren om de lente op te snuiven* en je werkdag op te fleuren:

* in geval van pollenallergie, niet te hard snuiven aub.

 

Take your lunch elsewhere

Zeg vaarwel tegen de luidruchtige refter! Neem je lunch mee naar buiten en ga naar het dichtstbijzijnde stukje groen. Open Google Maps, zoek naar een groene zone en marcheer / fiets / wandel erheen. Als je geluk hebt, is er een park, bos of veld dichtbij. Maar ook een bankje in het zonlicht, met zicht op minstens één boom kan voldoende zijn.

De pimpelmeesjes fluiten vrolijk, de narcisjes geuren zoet en de kaas tussen je boterhammen begint al een beetje te zweten. Dit is het leven!

Happy outfit, happy mood

In een kleurige plunje kan je moeilijk ongelukkig zijn. Als je geen uniform hoeft te dragen op het werk, zijn de opties voor een frisse lente-outfit eindeloos! Een pastel overhemdje, een bloemekeskleed, een gekleurde pet die bij je overall past, … Op deze manier heb je de lente altijd bij je, waar je ook bent. Fan van zwart? Misschien is een kleurige speld, veters of sjaal iets voor jou.

 

Maak een lente-playlist

Muziek is meester over onze stemming. Met de juiste tunes schep je in een vingerknip een vrolijke lentesfeer. Snoer Q-Music of Joe even de mond en laat de lente-playlist van jullie team door de boxen schallen! Denk aan nummers als 'Here Comes The Sun' van The Beatles en 'Walking on Sunshine' van Katrina and the Waves.

 

Laat de crèmekar komen

Bij de eerste zonnestralen dringt de onweerstaanbare zin in een ijsje zich op. Dat is een universeel gegeven. Wist je dat er een ijsjesapp is waarin je in de gaten kan houden wanneer jouw favoriete ijskar in de buurt is? In de app kan je de kar ook jouw richting uit laten komen. Als je het liever laagdrempelig houdt, hol je gewoon naar de dichtstbijzijnde supermarkt en koop je een paar dozen frisco’s voor alle collega’s! Zelf trakteren, samenleggen of eens vriendelijk naar de manager lachen in de hoop op ijsjesbudget, dat kies je zelf.

 

You can buy yourself floweeeeers

Wijsheid van Miley Cyrus! Maak je werkruimte lente-proof door een paar planten of bloemen mee te brengen. Groen in je gezichtsveld hebben, kan je helpen om je te concentreren en je gemoedstoestand te verbeteren. Da’s gewoon wetenschap! Bovendien zal je werkplek er gezelliger uitzien: niet alleen jij geniet ervan, maar ook alle collega’s met wie je je werkplek deelt. Sharing is caring!

 

Extra tip: Congé Spontané

Boek een spontaan (half) dagje verlof in. Ook al lijkt de to do-lijst oneindig en vrees je dat het niet het juiste moment is om je verantwoordelijkheden aan de kant te schuiven: even pauze en afstand zorgt achteraf vaak voor een enorme boost in productiviteit. The right moment doesn’t exist.

Dus: klinkt de lokroep naar de buitenlucht te luid en laat jouw werk enige flexibiliteit en autonomie toe, neem dan een paar uur vrijaf. Zo lang je hiermee geen collega’s in de steek laat en goed communiceert, is het echt geen egoïsme. Gewoon een toonbeeld van balans en een topvoorbeeld van prioriteiten stellen. 😊

 

Blog

gerelateerde artikels

doodle-whitepaper-icon

‘Werken in mijn coconnetje, een brainstorm en de kookouder die comfort food brengt. The dream!'

Waar Rozemarijn is, wordt er gelachen. En als ze niet met mopjes strooit, dan schudt ze ideeën uit haar mouw alsof het niets is. Met haar out-of-the-box-denkwijzefalse

Read More

Werkgeluk in de praktijk: wat is de ware sleutel tot happy employees?

Als je ’s avonds van je werk naar huis gaat met het gevoel dat je die dag echt een heel goede dag op het werk hebt gehad, waaraan ligt dat dan? Misschien heb jefalse

Read More

‘Ik werk graag met mensen waarmee je naar Zuid-Frankrijk kunt rijden zonder ze halverwege uit de auto te moeten schoppen.’

Ulrich is ons masterbrein voor alles wat met sales te maken heeft. Hij streeft graag doelen na op het werk, maar ook daarnaast. Een deal sluiten met een nieuwefalse

Read More