Hoe zou het nog zijn met… jouw New Year’s Resolutions?

Niet goed of wat?! Je bent niet alleen, verschillende statistieken tonen aan dat er van 2/3 van de goede voornemens tegen eind januari niets meer te bespeuren is.

Volgens sommige bronnen liggen de meeste voornemens al tegen de 2de vrijdag van januari in de goot, maar bij Hallelujah zijn we graag optimistisch, dus… Deze laatste dag van de maand leek ons het ideale moment om jou te trakteren op 4 laagdrempelige tips om je work-related resolutions nieuw leven in te blazen. Allemaal onderbouwd door principes uit de organisational psychology.

Organisational psychology onderzoekt mensen, hun gedrag en hun relaties op het werk. Het gaat in deze context vaak over motivatie, samenwerken, je goed voelen, jezelf kunnen zijn, doelen stellen, en ga zo maar door.

2023: het jaar van de mentale gezondheid?

2023 lijkt wel het jaar van de mentale gezondheidsgoals. Uit een onderzoek van Forbes blijkt dat 20% van de mensen de verbetering van hun psychische welzijn op nummer 1 zetten in de lijst van goede voornemens. In vergelijking met de cijfers van vorige jaren is dat een stijging van 45%! Reden te meer om ook op de werkvloer de volle aandacht te vestigen op mentaal welbevinden, door in te zetten op verbinding, kleine succeservaringen en psychologische veiligheid.

Verander je aanpak, behaal je doelen

Fun fact: 81% van de respondenten hadden er tijdens bovenstaande bevraging het volle vertrouwen in dat ze zouden slagen in het behalen van hun nieuwjaarsdoelen. De doelen waren immers voldoende haalbaar, realistisch en in vele gevallen goed afgebakend. Toch is de fail rate zo hoog. Hierbij de 4 tips van Hallelujah om weer rechtsomkeert te maken, voluit richting goal achievement!

 

Tip 1: Doe het niet alleen

 

Je bent niet de enige die goede voornemens heeft en oh boy - je bent lang niet de enige die er mee worstelt om ze te behalen. Zoek een accountability partner die jou er af en toe kan aan herinneren wat je plannen ook alweer waren. Iemand die je op de goede momenten aan kan moedigen, en op de moeilijke momenten een hart onder de riem kan steken. Gedeelde smart is halve smart! Verbinden met een ander maakt het verschil.

Tip 2: CELEBRATE SMALL WINS

Soms zijn we beter bezig dan we denken. Hoewel ons uiteindelijke doel nog ver in de toekomst kan liggen en nog lang niet behaald is, is het van kapitaal belang om onderweg alvast je kleine milestones te vieren. Door de kracht van small wins in je voordeel uit te spelen, ben je vlot onderweg naar die ene big win. Even reflecteren: heb je in januari al kleine stappen naar je einddoel gezet? Heb je die wel voldoende positieve aandacht gegeven? If not, you know what to do!

20% van de mensen zet de verbetering van hun psychische welzijn op nummer 1 in de lijst van goede voornemens

Tip 3: Positieve feedback

Positieve feedback krijgen (van jezelf of van anderen) kan je helpen bij het behalen van je goede voornemens. Het versterkt je gevoel van eigenwaarde en zorgt voor meer motivatie. Als je je voortgang op een positieve manier benadert, krijg je niet alleen meer inzicht in wat er goed gaat, maar wordt het ook duidelijk waar je nog verbeteringen kan aanbrengen. Doe niet alleen aan positive self talk, maar omring je ook met collega’s die de kunst van het feedback geven onder de knie hebben. In een positieve werk- of leeromgeving voel je je meer betrokken en ben je meer gemotiveerd om je doelen te behalen.

 

Tip 4: Trick your brain
 

Goede voornemens brengen veel verandering met zich mee. Slecht nieuws: onze hersenen houden helemaal niet van verandering! Om diezelfde reden lopen change-trajecten binnen organisaties soms best stroef. Vaak vergeet men bij zo’n veranderingen rekening te houden met de aard van het beestje – euh, mensje. Wanneer het gaat over het behalen van onze New Year’s resolutions, is dat niet anders. Eens je jouw mensenbrein voldoende begrijpt, kan je aan de slag. Deel je reis naar je einddoel op in kleine stapjes die je dagelijks kan beginnen uitvoeren. De kleine stapjes vormen een routine en laten je onderbewustzijn langzamerhand gewoon worden aan de nieuwe realiteit. Brain hack!

 

 

 

Blog

gerelateerde artikels

doodle-whitepaper-icon

Vijf tips om Blue Monday te overleven

Feeling blue (daba dee daba da)? Geen wonder. Vandaag is immers Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar.

Read More

‘Ik werk graag met mensen waarmee je naar Zuid-Frankrijk kunt rijden zonder ze halverwege uit de auto te moeten schoppen.’

Ulrich is ons masterbrein voor alles wat met sales te maken heeft. Hij streeft graag doelen na op het werk, maar ook daarnaast. Een deal sluiten met een nieuwefalse

Read More

‘Bij Hallelujah kan ik mezelf zijn, zonder stress.’

Ken je Lucas al? Lucas is ons grafisch wonder en voorziet al onze publicaties van een extra vleugje Happiness. Een mooie visual voor Instagram? Een ingewikkeldefalse

Read More