Het Happiness Lab strijkt neer bij Incovo & Interza

Een tof alternatief voor de klassieke medewerkersbevraging dat tóch wetenschappelijk onderbouwd is!

DE UITDAGING

Interza en Incovo zijn twee aparte afvalintercommunales in de Brusselse rand die heel nauw samenwerken. Het welzijn van hun medewerkers is een belangrijk aandachtspunt voor beide ondernemingen dus een medewerkersbevraging is de perfecte manier om te ontdekken wat er écht leeft op de werkvloer. Alleen zo kan er schoon schip gemaakt worden en is het mogelijk om de juiste initiatieven te lanceren. Om de meest spontane feedback te verzamelen, gingen Interza en Incovo samen op zoek naar een tof alternatief voor de klassieke ‘pen & papier’ dat tegelijk wetenschappelijk onderbouwd is.

DE ACTIE

Het Happiness Lab van Hallelujah kreeg gedurende 2 dagen een vaste plaats op de terreinen van Incovo en Interza. De ene dag waren we te vinden in Vilvoorde waar 80 medewerkers het Happiness Lab beleefden, de andere dag stonden we dan weer ter beschikking van 60 medewerkers in Zaventem.

Om alle medewerkers (mix van afvalophalers, parkbeheerders, bedienden, …) de kans te bieden om tijdens hun werkuren het Happiness Lab te beleven, hielden we uiteraard rekening met een aantal factoren. Zo kozen we een centrale uitvalsbasis waar alle medewerkers sowieso moesten passeren en waren we ook operationeel tijdens de vroege en late shiften.

Hallelujah Happiness Lab

HET RESULTAAT

Door het vermijden van een formele setting en standaard vragenlijst voelde de bevraging helemaal niet aan als een evaluatie. Bewijs: een deelnamepercentage van maar liefst 85%! Daarom waren de medewerkers van Interza en Incovo ook meer geneigd om authentiek en minder sociaal wenselijk te antwoorden. Bovendien was het ook gewoon fun!

Met de resultaten ging Hallelujah aan de slag om te analyseren op welke vlakken Interza en Incovo sterk scoorden en wat de werkpunten waren. Vanuit de Hallelujah expertise gaven we daarom ook de nodige aanbevelingen. Zo konden beide organisaties op korte termijn aan de slag gaan om Happiness écht te laten leven bij hun medewerkers.

Wil jij je medewerkers een Shot of Happiness geven? Aarzel niet en...

 

Connect with us

 

Case

gerelateerde artikels

doodle-whitepaper-icon

3 HAPPINESS INSIGHTS van #HAWC19 in Brasschaat

Na een succesvol Happiness @ Work Congres in Kopenhagen, streek de Belgische variant neer in het prachtige kasteel van Brasschaat. Iets waar we als partnerfalse

Read More

Director HR Trends & Insights bij Securex Frank Vander Sijpe: “Bedrijven die plaats- en tijdsonafhankelijk werk toelaten, wijzen de weg naar een meer inclusieve arbeidsmarkt”

Eind september publiceerden we bij Hallelujah een nieuw persbericht over work-life balance. Hiervoor baseerden we ons op de resultaten van een uitgebreide bevragingfalse

Read More

‘Ik werk graag met mensen waarmee je naar Zuid-Frankrijk kunt rijden zonder ze halverwege uit de auto te moeten schoppen.’

Ulrich is ons masterbrein voor alles wat met sales te maken heeft. Hij streeft graag doelen na op het werk, maar ook daarnaast. Een deal sluiten met een nieuwefalse

Read More