Waarom een team een beetje als een basketbalploeg is

De ultieme ingrediënten voor een betrokken, geëngageerd en verbonden team volgens onze Sales Manager, Kristof Bonne.


Meet Kristof Bonne, Sales Manager by day, basketball coach by night. Huidig recordhouder koffiedrinken bij ons op kantoor en fan van alle sporten met een balletje. Met een luisterend oor en een WYSIWYG*-attitude matcht hij organisaties uit alle hoeken van België met de verbindende magie van Hallelujah.

Hallelujah versterkt het sociale netwerk van organisaties. Zo’n sterk intern netwerk is namelijk de sleutel tot het behalen van strategische doelstellingen. Benieuwd wat de ingrediënten zijn om zo’n sterk team te laten groeien? Look no further, Kristof doet dit – en veel meer – voor ons uit de doeken!

*What You See Is What You Get 😊

Q: Kristof, als basketbalcoach kan jij je goed verplaatsen in de leefwereld van HR-managers aller lande. Vele van onze klanten worstelen met hoge absenteïsme- en verloopcijfers en medewerkers die zich steeds minder betrokken, geëngageerd en gemotiveerd voelen. Net zoals in een succesvolle organisatie, is het in een sportploeg die op competitief niveau speelt even belangrijk dat alle teamleden goed verbonden zijn – met elkaar en aan de ploeg.

Hoe zorg jij er voor dat iedereen telkens weer zin heeft om op te dagen en het beste van zichzelf te geven?

A: Ten eerste schep ik duidelijke verwachtingen. Mijn team weet dat ik veel van hen verwacht, maar weet ook dat ik aan mezelf nét zo hoge eisen stel: we’re in this together. We creëren zo als ploeg een gezamenlijk doel waaraan iedereen – inclusief de coach! – even hard meewerkt. Dat zorgt voor oprechte betrokkenheid en engagement.

Daarbij aansluitend luister ik altijd naar de noden van de spelers, zowel op individueel niveau als op teamniveau. Op deze manier kunnen we optimaal samenwerken en ervoor zorgen dat iedereen zich gehoord voelt. Als je mensen tot dingen verplicht, zal je op veel weerstand botsen. Luister je oprecht naar hun behoeften, dan heb je één van de belangrijkste sleutels tot het behalen van je doelen in handen.

 

Q: Interessant! Heb je eventueel communicatietips om de sfeer in een ploeg of team hoog te houden?

A: Zeker. Ik probeer zelf het goede voorbeeld te geven door vanuit mijn eigen ervaringen als speler te spreken. Ik zorg ervoor dat er een positieve vibe in het team is, zonder daarbij in te boeten op transparante communicatie. Zo bouw ik een band op met elk teamlid en kunnen we elkaar merkelijk beter begrijpen. In vele gevallen is er maar één blik naar elkaar nodig en weten we allebei wat er te doen staat. 😊

 

Q: Coaches en teamleaders kunnen duidelijk een positieve impact hebben. Maar uiteindelijk moet de wil om ervoor te gaan uit de ploegspeler of medewerker zélf komen. Hoe kan je er volgens jou voor zorgen dat mensen zich intrinsiek gemotiveerd voelen om hun beste beentje voor te zetten?

A: Ik vind het belangrijk om elk teamlid z’n eigen verantwoordelijkheid en impact laten ontdekken, zo is elk van hen intrinsiek gemotiveerd om z’n best te doen. Ik geef de spelers daarom de vrijheid om zelf te ontdekken wat er nodig is om succesvol te zijn. Hier en daar zal ik wel wat nudgen, maar uiteindelijk komt het uit henzelf. Om dat te laten slagen, moet de ploeg natuurlijk een psychologisch veilige omgeving zijn – daar waak ik over. Iedereen mag zichzelf zijn, sterktes en zwaktes tonen, dingen uitproberen en elkaar helpen groeien dankzij eerlijke, respectvolle feedback.

 

Q: Zijn er momenten waarop je voelt dat de teamspirit, ondanks alle inspanningen, toch een dipje bereikt? Indien ja, wat doe je daar dan aan?

A: Zeker, dat gebeurt! Ik geloof, net zoals iedereen bij Hallelujah, dat the power of small wins essentieel is om de teamspirit hoog te houden. Ik ben een perfectionist en hecht veel waarde aan de kleine details en kleine positieve evoluties in techniek waaraan we tijdens de trainingen werken. In een bedrijf is dat niet anders: als je met je medewerkers aan een groot project bezig bent, is het het verstandigst om ook die kleine vooruitgangen voldoende aandacht te geven. Deze kleine overwinningen zijn immers de bouwstenen die leiden naar grote overwinningen. Ik geef veel complimenten aan mijn team wanneer ik deze kleine overwinningen zie en moedig ze aan om deze kleine verbeteringen te blijven herhalen, tot ze erin gebakken zitten als een automatisme.

FB_IMG_1676327631671

 

Een andere belangrijke factor voor mij is the power of fun: het creëren van een leuke en ontspannen sfeer tijdens de trainingen. Ik geloof dat plezier hebben tijdens het sporten (en ook tijdens het werken) een belangrijk onderdeel is van het opbouwen van een hecht team. Zelfs als het minder goed gaat en ik het gevoel heb dat ik veel moet bijsturen, probeer ik ervoor te zorgen dat de trainingen toch niet te statisch of theoretisch worden. Verder beloon ik gewenst gedrag: na een geweldige wedstrijd las ik eens een rustigere training in, met een muziekje erbij, om zo een ontspannen sfeer te creëren en de teamgeest hoog te houden.

 

Q: Over fun gesproken. Wat zijn dingen die je ontspannen of je gedachten naar elders transporteren?

A: Hmmm… Ik haal veel energie uit sporten, coachen, op restaurant gaan met een lekker flesje wijn, mijn vrienden zien, koken, een film kijken, een hele avond in de zetel zitten,… wat het ook is: ik doe het liefst niet alleen - met vrienden en familie rond mij heen ben ik het gelukkigst.

 

Q: Welke stukjes van je persoonlijkheid zie je terug in je werk?

A: De Kristof op het werk is dezelfde als Kristof thuis. What you see is what you get, ik ben overal mijn energieke, enthousiaste zelf. Ik steek graag nieuwe initiatieven in gang en probeer alles to the best of my abilities in goede banen te leiden. Ik zeg wat ik doe en doe wat ik zeg. Da’s mijn motto!

 

Q: Wat wil jij in de toekomst nog bereiken – persoonlijk en/of op het werk?

A: Ik leef vooral in het moment en denk niet overdreven diep na over langetermijnsdoelen. Toch heb ik een aantal basisideeën: op persoonlijk vlak wil ik een stabiel, gelukkig leven opbouwen waarin ik veel tijd met de mensen die ik graag zie kan doorbrengen en genieten van de kleine dingen. Het ultieme doel is financieel zorgeloos zijn en mijn leven leiden hoe ik het wil. Op professioneel vlak streef ik er naar om een impact hebben op de werkbeleving bij onze klanten en mijn schouders onder de missie van Hallelujah te zetten.

 

Q: Wat betekent de missie van Hallelujah voor jou?

A: Ik geloof gewoon heel erg hard in wat Hallelujah doet. Ik weet uit vorige werkervaringen waar uitzendkrachten en andere medewerkers structureel tegenaan liepen. Ik geloof echt dat wij voor organisaties en hun medewerkers het verschil kunnen maken in hun werkbeleving. Langetermijnsrelaties opbouwen met klanten, om hen echt te begrijpen en te kunnen helpen, is hierin het belangrijkste én wat mij betreft het leukste deel van de job.

 

Wil je ook het interne netwerk van je team versterken en je strategische doelstellingen behalen? Neem contact op met Kristof en hij luistert graag naar de noden van jouw organisatie. We brouwen op basis van die noden de ideale oplossing voor jou, met een wetenschappelijke basis en een flinke dosis creativiteit. 

Blog

gerelateerde artikels

doodle-whitepaper-icon

Een belevingsgerichte bevraging van de medewerkers bij Makro

Wat is de waarde van een medewerkersbevraging zonder spontane en eerlijke feedback?

Read More

Een schot in de roos bij EEG.

Om de uitdagingen binnen hun organisatie beter te begrijpen en aan te pakken, combineerden we onderzoek en verbinding op een speelse manier bij EEG. Een schot in defalse

Read More

Een citytrip tijdens de pauze bij Mobile Vikings

De medewerkers van Mobile Vikings konden samen op citytrip naar Barcelona, gewoon tijdens de pauze op het werk zelf.

Read More