Die gedeelde drive om naar een doel toe te werken, dat is Hallelujah.

Maak kennis met Helen Deckers. Een sociaal wezen dat houdt van tapdansen en afspreken met vrienden. Al dan niet met een pintje erbij op café.

Zij rondde met succes haar opleiding bedrijfspsychologie af. Na haar verplichte stage wilde ze zichzelf verder verdiepen in positivisme en kwam in contact met Hallelujah - Serious Happiness via een post op LinkedIn. Niet veel later vervoegde ze ons team voor een vrijwillige stage en nu, na zestien weken, zit haar avontuur erop. 

Hier deelt ze haar inzichten en dromen met ons.

Hoe komt het dat je bedrijfspsychologie hebt gekozen als studierichting?

Dat ik iets met mensen wilde doen wist ik zeker, we zijn fascinerende wezens. Zo kwam psychologie onder mijn aandacht. Ik ben van nature uit nogal ongeduldig, projecten met duidelijke doelen liggen me beter dan die met een onzekere uitkomst. Daarom koos ik bedrijfspsyschologie, dat sluit beter aan bij mijn persoonlijkheid.

Hoe denk jij over welzijn binnen bedrijven?

Er is steeds meer aandacht voor, zeker in de huidige omstandigheden met Covid. Dit is een trend die zich volgens mij verder door gaat zetten. Hallelujah heeft bijvoorbeeld een heel familiaal karakter, iedereen komt goed overeen met elkaar en kan zichzelf zijn. Die sfeer ook bij andere bedrijven in het leven te wekken is een leuke missie.

Hoe komt jouw persoonlijkheid tot z’n recht hier op de werkvloer?

Ik ben in grote groepen niet de grootste prater, ik hou van het werk achter de schermen, de organisatorische kant. Als ik enthousiast ben dan ga ik er volledig voor en daar oogst ik veel positieve feedback mee bij mijn collega’s. Mijn projecten geraken afgerond en zijn duidelijk gestructureerd, daarin herken ik mezelf.

Je staat aan het begin van je carrière, waar droom je van?

Ik wil graag carrière maken maar wil daarnaast ook genoeg tijd voor mijn privéleven. Die balans vind ik belangrijk, groeien in het werkveld en meer verantwoordelijkheden maar ook daarbuiten mijn persoonlijkheid ontwikkelen.

Concreet benoemen welke kant ik op wil, dat vind ik moeilijk. Aan de ene kant voel ik me aangesproken tot de psychosociale sector waarbij ik dan vooral bedrijven zal begeleiden met problemen zoals burn-out, grensoverschrijdend gedrag en pesten. Aan de andere kant is er de pure HR met sollicitaties begeleiden, payroll en employer branding. Of trainingen geven, dat lijkt me ook wel een gevarieerde baan.

Hoe ziet jouw ‘Hallelujah erlebnis’ eruit?

Vanaf dag één was ik deel van het team en nooit zomaar ‘de stagiair’, dat is fijn. De hondjes die me ‘s morgens komen begroeten zijn ook een absolute meerwaarde. 

Als we samen onze schouders onder iets zetten, van pingpongen over een idee tot 1500 pakketjes die op recordtempo de deur uitgaan. Die gedeelde drive om met het hele team naar een doel toe te werken, dat is Hallelujah!

 

Wil jij je medewerkers een Shot of Happiness geven? Aarzel niet en...

Connect with us

Blog

gerelateerde artikels

doodle-whitepaper-icon

Eye-opening Happiness Kick-off bij Chiesi

De kick-off van een Happiness traject: inzicht, beleving en fun!

Read More

Waarom een goed team net als mayonaise is

Happiness op het werk als een doodserieuze zaak behandelen is één van de core values van Hallelujah – maar waarom eigenlijk? Zijn er, behalve dat gelukkig zijnfalse

Read More

Happiness bevraging Astra Sweets smaakt naar meer

DE UITDAGING Enkele jaren geleden liet snoepjesproducent Astra Sweets bij zijn medewerkers een psychosociale risicoanalyse uitvoeren, maar de bevraging liet defalse

Read More