"Verbinding en Serious Happiness is in onze huidige maatschappij zo nodig"

Meet Inge Wiame, onze Chef Welzijn. Als Inge niet tussen de paarden, op het tennisveld of op haar yogamat te vinden is, is ze bezig met zingeving en duurzaamheid. En dat doet ze zowel in haar vrije tijd als on the job bij Hallelujah. 

Inge startte haar carrière in het buitenland, waar ze leerde werken met verschillende culturen en verdiepte zich daarna in het internationaal business development bij sociaalnetwerksite Netlog. De laatste 10 jaar gooit ze haar kennis in de strijd voor meer welzijn binnen organisaties, zowel op mentaal-emotioneel als op fysiek vlak. Altijd met duurzaamheid in het achterhoofd.

Een match made in heaven voor Hallelujah, waar Inge de happiness van het team én van onze klanten bewaakt. Een missie van formaat waar ze een goede drijfveer voor heeft: ‘In de huidige maatschappij waar mensen meer en meer afgesloten zijn van zichzelf en elkaar, is verbinding en Serious Happiness zo nodig!’

Klaar om Inge beter te leren kennen? Start!

WAT IS JOUW ROL BIJ HALLELUJAH?

Dat zijn er een paar. 😊

Ik professionaliseer de trajecten die Hallelujah implementeert bij organisaties. Hoe houden we de medewerkers op een duurzame manier gelukkig, zodat de organisatie de beoogde bedrijfsresultaten haalt? Via enkele Hallelujah-sessies voel ik aan wat er echt leeft. Samen met de klant en het team van Hallelujah zoek ik dan naar gepaste formules voor de uitdagingen van de organisatie, in combinatie met alles wat er al aanwezig is. Elke organisatie is verschillend en werkt volgens z’n eigen systemen en patronen. Dat vraagt telkens om een specifieke aanpak. 

Binnen het team van Hallelujah zorg ik er mee voor dat iedereen het beste uit zichzelf kan halen. Welke talenten hebben we in huis, wie doet wat en hoe werken we het best samen? Ik fungeer als klankbord voor het jonge, dynamische team. Eén voor één fantastische, getalenteerde mensen. Een plezier om mee samen te werken.

Daarnaast zit ik in de Raad van Bestuur en volg ik de dynamieken en de mogelijkheden in de huidige maatschappij op. Samen met Dieter (de founding father van Hallelujah) bekijken we dan waar we strategisch op kunnen inzetten. Welke samenwerkingsvormen vraagt de steeds complexer wordende context? Hoe kunnen we inzetten op duurzaamheid?

Ik kijk dus met verschillende brillen naar Hallelujah. Het geeft me ontzettend veel voldoening dat ik de ervaring en de kennis die ik de afgelopen jaren opdeed kan inzetten op al die verschillende fronten.

Hoe zie jij jouw persoonlijkheid gereflecteerd in je werk?

Ik sta hongerig in het leven en proef graag van verschillende dingen. Als ik op restaurant ga, wil ik alles wat er op het menu staat proberen. Zo sta ik ook in het leven. Mijn interesses zijn heel divers, ik hou van verschillende soorten reizen, lees boeken in allerhande genres en heb een hele resem hobby’s. In mijn vriendenkring, die bestaat uit een allegaartje van persoonlijkheden, zie je die diversiteit ook. Zolang er variatie is, ben ik content.

 

De diversiteit aan rollen binnen Hallelujah en de variatie in projecten met verschillende klanten en partners, daar gaat mijn hart sneller van slaan. Van strategisch denken tot ideeën aanleveren in een brainstorm… Het eclectische karakter van mijn persoonlijkheid en mijn leven weerspiegelt zich duidelijk in mijn job. A match well made! Ook de nood aan samenwerking en het zoeken naar oplossingen voor de uitdagingen van de huidige maatschappij is een reflex die ik zie terugkomen in alles wat ik doe.

 

Zijn er verschillen tussen Inge op ’t werk en Inge thuis?

Ik probeer altijd zo dicht mogelijk bij mezelf te blijven, maar uiteraard verandert mijn rol afhankelijk van de opdracht, de klant of de vraag. Toch zal je niet veel verschil zien tussen Inge thuis en Inge op het werk. Al ben ik op de werkvloer wel gestructureerder, want van nature ben ik vrij impulsief. Moest ik daar op de werkvloer steeds aan toegeven, dan zou dat de vlotte werking van ons team kunnen verstoren. 

 

Als je in team werkt, dan houdt wederzijds respect je automatisch wat meer in het gareel. Dat is goed. En als ik thuis werk? Dan gebruik ik de Pomodoro-techniek om meer structuur in mijn dag te brengen.

 

Hoe ziet jouw ideale werkdag eruit?

Als een mix van vanalles en nog wat. Zoals vandaag: vanmorgen sprak ik met enkele mensen over een mogelijke samenwerking, daarna was er een brainstorm en een call met klanten en om de dag af te sluiten werkte ik een uurtje heel gefocust door diep in de materie te duiken. Variatie troef dus. Een stukje strategie, voeling met de markt en constant nieuwe kennis opdoen. Waar ik ook energie van krijg is buitenkomen, het fysieke contact met mensen. Dat heb ik de afgelopen jaren gemist. 

 

Ik leer tijdens het werken ook graag bij uit interactie met anderen. Het is superwaardevol als iedereen zich goed en veilig voelt en als er geen angst is om dingen te delen. Zo kom je tot een klimaat waarin nieuwe dingen ontstaan. Erin slagen om die cocon te creëren bij bedrijven geeft me veel voldoening.

  

Hoe ervaar jij Hallelujah?

Als een bedrijf met een gezonde hoek af. Zelf ben ik een ongelooflijke spons als het op kennis aankomt en dat merk ik bij iedereen in het team. We willen het allemaal goed doen en zijn hongerig naar nieuwe kennis. Die kennis en wetenschappelijke onderbouw is heel belangrijk. Daar de juiste zaken uit filteren tot we een sterk en effectief concept hebben voor onze klanten, daar vinden we elkaar in. 

 

Als afsluiter. Wat bezorgt jou happiness?

Ik ben blij en dankbaar dat de kennis die ik heb opgebouwd elke dag met anderen mag delen. Er zit altijd wel iets in mijn rugzak waardoor ik kan meebouwen aan de puzzel. Het gevoel met z’n allen te werken aan een groter geheel, dat maakt mij oprecht happy!

Dankjewel Inge!

 

Wil jij je medewerkers een Shot of Happiness geven? Aarzel niet en...

Connect with us

Blog

gerelateerde artikels

doodle-whitepaper-icon

Hallelujah in gesprek met Niki Mistiaen, Employee Happiness Advisor TVH

Jongeren hebben de sleutel tot meer werkgeluk zelf in handen volgens Niki Mistiaen, Employee Happiness Advisor bij TVH: “Het begint allemaal met geloven in jezelffalse

Read More

Eye-opening Happiness Kick-off bij Chiesi

De kick-off van een Happiness traject: inzicht, beleving en fun!

Read More

Happiness Ambassadeurs bij ACCENT JOBS

De interne Happiness Ambassadeurs gaan bij Accent zelf aan de slag om Happiness te verspreiden onder de medewerkers dankzij ons Happiness Ambassador Abonnement.

Read More